Щодо проведення семінару стосовно вимог чинного законодавства у сфері безпечності та якості харчових продуктів та ветеринарної медицини при здійсненні державного нагляду

27 березня 2018 року управлінням безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області проведено семінар з державними інспекторами відділів безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини міжрайонних, районних, міського управління  Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області.

Даний семінар був направлений на підвищення обізнаності державних інспекторів стосовно вимог чинного законодавства у сфері безпечності та якості харчових продуктів та ветеринарної медицини при здійснення державного нагляду.

На семінарі розглянуто:

-Закон України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності»;

-акт за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного контролю стосовно додержання операторами ринку гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами, затвердженого наказом Міністерством аграрної політики та продовольства України від 06.02.2017 № 42;

-методичні рекомендації фіксування процесів здійснення планових або позапланових заходів державного нагляду (контролю) засобами відеофіксації, затверджені наказом Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області від 27.12.17р. №835;

-порядок формування єдиної справи розпорядчих документів, що приймаються органом державного нагляду (контролю) під час здійснення заходу державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності, затвердженого наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 03.17.17 р. №961;

-порядку відбору зразків продукції для визначення її якісних показників та форми акта відбору зразків продукції, затвердженого постановою КМУ від 31 жовтня 2007 р. № 1280.

Проведено аналіз виконання Плану державного моніторингу залишків ветеринарних препаратів та забруднювачів у живих тваринах і необроблених харчових продуктах тваринного походження за 2017 рік та Звіту про виконання річного плану здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївської області за 2017 рік.