Проведено семінар-нараду стосовно вимог Європейського та чинного законодавства у сфері безпечності та якості харчових продуктів

ак 28-29 листопада 2017 року управлінням безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області проведено дві семінар – наради  з  державними інспекторами міжрайонних, районних, міського управління та уповноваженими особами, яким делеговано здійснення державного контролю на бійнях, гуртівнях та потужностях з розбирання і обвалювання м’яса. Дані семінари були направлені на підвищення обізнаності державних інспекторів та уповноважених осіб стосовно вимог Європейського та чинного законодавства у сфері безпечності та якості харчових продуктів. На семінарах розглянуто  Закони України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про побічні продукти тваринного походження, не призначені для споживання людиною», «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», наказ МАППУ від 01.10.2012 № 590 «Про затвердження Вимог щодо  розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)», законодавство ЄС у сфері захисту тварин в т.ч. екзотичних тварин під час забою, оглушення тварин (у тому числі забій під час релігійних обрядів).