ПРОВЕДЕНА ЛЕКЦІЯ З ПРОФІЛАКТИКИ ІНФЕКЦІЙНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ ТА ХАРЧОВИХ ОТРУЄНЬ

09.04.2019р. в рамках Всеукраїнського тижня громадського здоров’я керівництвом Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства була проведена лекція на тему «Основні заходи профілактики інфекційних захворювань». На лекції були присутні спеціалісти управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства, управління безпеки харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області, представники Березанського та Новоодеського міжрайонних управлінь.

В ході лекції начальником управління Бурденко Л.А були висвітленні питання щодо профілактики інфекційних захворювань, харчових отруєнь, лістеріозу, а також отруєнь неінфекційного характеру (пестицидами, нітратами). Обговорювались питання щодо порядку взаємодії з іншими підрозділами Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області при проведенні заходів щодо недопущення виникнення та розповсюдження спалахів інфекційних захворювань відповідно до регламенту. Особлива увага приділялась питанням організації в межах чинного законодавства розслідувань спалахів інфекційних захворювань та харчових отруєнь в дитячих оздоровчих закладах.