НЕВІДПОВІДНІСТЬ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ В СЕЛАХ ПІСКИ ТА НОВОПЕТРІВСЬКЕ

На виконання п. 4 ст. 18 Закону України № 2042-VIII від 18.05.2017 «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області (надалі – Головне управління) повідомляє.

При здійсненні позапланового інспектування потужності громадського харчування – Пісківський дошкільний навчальний заклад (Миколаївська обл., с. Піски, вул. Садова 46) проведено відбір проб харчових продуктів для дослідження на показники безпечності.

За результатами дослідження (експертний висновок від 13.10.2020 р. № 004493 д.к./20) виявлено невідповідність готових страв (картопля відварена, овочі тушені, котлета рибна по мікробіологічним показникам (БГКП (коліформи) в 1 г не відповідає ДСП 4.4.5.078-2001.

 

При здійсненні позапланового інспектування потужності громадського харчування – Новопетрівська загальноосвітня школа I-IIIступенів (Миколаївська обл., с. Новопетрівське вул. Центральна 4) проведено відбір проб харчових продуктів для дослідження на показники безпечності.

За результатами дослідження (експертні висновки від 13.10.2020 р. № 004506 д.к./20, №004505 д.к./20) виявлено невідповідність готових страв (капуста тушкована з картоплею, печінка тушкована в соусі (БГКП (коліформи) в 1 г не відповідає ДСП 4.4.5.078-2001, суп картопляний з бобами (БГКП (коліформи) в 1 г не відповідає ДСП 4.4.5.078-2001.

 

Проведено позапланові перевірки Пісківського дошкільного навчального закладу та Новопетрівської загальноосвітньої школи I-III ступенів. Надано приписи зі строками усунення виявлених порушень.