На Миколаївщині спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби приймають участь в робочих групах з контролю за виконанням заходів із запобігання поширення COVID-19

Відповідно до рішення Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Миколаївській облдержадміністрації, спеціалісти сфери безпечності харчових продуктіd та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області, приймають участь в робочих групах створених при райдержадміністраціях, виконавчих органах міських (міст обласного значення), селищних і сільських об’єднаних територіальних громад, для контролю за вжиттям заходів із запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Робочими групами здійснюється контроль на об’єктах, які є місцями скупчення людей в тому числі торгові об’єкти з роздрібної торгівлі харчовими продуктами. на яких здійснюється контроль за фасуванням харчових продуктів.

Також під час здійснення заходів проводиться широка роз’яснювальна робота щодо попередження поширення вірусу хвороби.

З метою зменшення місць масового скупчення людей, на період карантинну,  на черговому засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Миколаївській облдержадміністрації, яке відбулось 20.03.2020, прийнято рішення про тимчасове призупинення на час дії карантинних обмежень,  діяльності ярмарок та продуктових ринків області.