Інформація щодо забезпечення якісного та раціонального харчування в закладах дошкільної та загальної середньої освіти Миколаївської області

Головним управлінням з представниками департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації, проведено 25 нарад із керівниками дошкільних навчальних закладів, загальноосвітніх шкіл та шкіл-інтернатів, представниками райдержадміністрації, об’єднаних територіальних громад, міських рад, щодо організації харчування в закладах освіти, дотримання гігієнічних вимог та впровадження у закладах освіти постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР). В зазначених нарадах, прийняли участь більше 1000 осіб.

Розпорядженням облдержадміністрації від 28.11.2019 № 547-р затверджено План заходів щодо забезпечення якісного та раціонального харчування в закладах дошкільної та загальної середньої освіти Миколаївської області.

Головним управлінням направлено до департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації пропозиції до тендерної документації для закупівлі харчових продуктів в операторів ринку.

Головним управлінням у сфері безпечності харчових продуктів, проведено 152 інспектувань загальноосвітніх шкіл та 173 інспектувань дошкільних навчальних закладів, винесено 149 приписів, відібрано 168 зразків харчових продуктів.

За 2019 виявлено наступні факти постачання неякісних харчових продуктів до загальноосвітніх шкіл, а саме: ЗОШ №1 смт. Арбузинка – картопля з перевищенням вмісту нітратів (виробник ФОП Дзюба О.І., Дніпропетровська обл.); Районна оздоровча база ім. Башкірова (Березнегуватський р-н, с. Біла криниця) – немолочний жир в маслі солодковершковому виробництва ТОВ «Хеппі Мілк Плюс» (Київська обл.). Харчові продукти, що не відповідають вимогам законодавства, вилученні з обігу та знищенні. Направленні листи виробникам та Головним управлінням Держпродспоживслужби за місцем знаходження потужностей виробництва для вжиття відповідних заходів реагування. Крім цього розміщено інформацію про невідповідність на сайті Головного управління.